Gezondheid: De jongvolwassen vrouwen

13 december 2021

Toekomst

Nu Corona niet meer weg te denken is, is het leven dan hoe jij je dat voorstelde? Stel je bent rond de 18, 19 of 21 jaar. Hoe zie jij je toekomst dan voor je? Je hebt als 16-jarige geproefd aan de vele leuke uitjes met vrienden en vriendinnen. Je ging naar school en ervaarde daar vrijheid in je doen en laten. Je bereidde je voor op je toekomst. Je ging naar open dagen en je zag voor je hoe je later ging studeren, op kamers woonde en je zag jezelf werken bij dat leuke bedrijf. 

Pandemie

De pandemie gooit roet in het eten. Je hebt inmiddels je diploma van het voortgezet onderwijs en volgt nu een opleiding op middelbaar of hoger niveau. Of je hebt een tussenjaar genomen en bent werkzaam in de horeca, in de zorg of misschien wel in de productie. Is dit het leven zoals je had voorgesteld? Sta je daar zo bij stil? Of vind je het allemaal maar heel gewoon dat het leven nu even zo is en ga je hier goed mee om. Dat vind ik heel knap.  
 
Ik stel me voor dat bij de meeste jongvolwassen vrouwen het leven nu saai is, minder bruisend dan in mijn jonge jaren. Op een aantal vlakken heeft deze situatie je te pakken. Ik doe graag wat voor én met jouLaten we een één op één gesprek of groepssessie aangaan, waarin we samen je mentale en lichamelijke gezondheid tegen het licht houden en de vele minder goede verleidingen doornemenIk bekijk het holistisch dus ook op emotioneel, spiritueel en energetisch vlak. 

Mentaal gezond zijn. Hoe dan? 
Doordat je sociale contacten worden verminderd, ervaar je misschien wel eenzaamheid. Als je eerder veel met vriendinnen, zussen of je groep vrienden leuke uitjes beleefdeword je door de coronamaatregelen veel van deze uitjes ontnomen. Het is niet mogelijk om tot ’s avonds laat in de stad uit te gaan. Nieuwe mensen leren kennen is er niet bij. Ook mis je je vrienden om je heen waarmee je je zorgen en je dagelijkse beslommeringen deeltDeze eenzaamheid kan leiden tot somberheid, negatieve gedachten en geeft reden tot reflecteren. Wat zijn de leuke dingen in het leven? Hoe kan ik dat weer terugvinden met de vele scherpe maatregelen die mij worden opgelegd? Word ik gedwongen om mij te laten vaccineren? Hoe weet ik zo zeker dat deze vaccinatie goed voor mij en voor mijn omgeving is? Allemaal vragen die blijven ronddolen in je gedachten en die je graag een plekje wilt geven om door te gaan met je leven nu en in de toekomst. 

Gezondheid beheerst je leven in deze tijd 
Het vele stilzitten, thuiswerken, online lessen maakt het lastig om in beweging te komen. Ga je een stukje wandelen? Of blijf je zitten voor Netflix en neem je daarbij wat lekkers? Doordat je in deze vicieuze cirkel terecht komt, kan ik me best voorstellen dat ook je lichamelijke gezondheid achteruitgaat. Hierdoor krijgt je zelfvertrouwen een knauw en voel je je kwetsbaar. Moet je mij nu eens zien. Een paar maanden is het leven anders en ook mijn lichaam verandert daardoor. Wat zullen ze wel niet van me denken en iedereen praat vast over mij. Voel je dat ook en heb je weer behoefte aan je optimistische, gelukkige en zelfverzekerde IK? 

Weerstaan van minder goede verleidingen. Kan ik dat?
Misschien wil je al je negatieve en depressieve gedachten wel verdoven en zoek je je heil in genotsmiddelen en je smartphone. Je gaat meer dan je lief is alcohol drinken. Of je was net gestopt met roken, maar je bent door het vele thuis zijn weer begonnen. Zijn deze verleidingen te groot voor jou? Kun je ze niet weerstaan terwijl je wel weet dat het niet goed voor je is? 

Laat mij je helpen in deze mentaal en lichamelijke zware tijd, want er is een manier om uit deze vicieuze cirkel te stappen. 

Actie = DOEN. Direct, Onmiddelijk En Nu!
Je weet dat jij de enige bent die deze stap zelf moet zetten. Dat heb je al lang bedacht. Maar hoe dan? Waar begin je? Wat zijn de stappen? En waar wil je naar toe. We beginnen gewoon aan het begin en zetten samen deze stappen, zodat jij je weer beter in je vel voelt en mag zijn wie je bent. 

Kom in actie. Wil je één op één sparren? Heb je behoefte aan een luisterend oor en wil je inzichten van mij over jouw welbevinden? Of heb je meer behoefte om jouw mentale en lichamelijke gezondheid samen met een vriendin, (schoon)zus of andere leeftijdsgenoten te lijf te gaan? Let me know via Contact Ik help je graag op deze vlakken om je te laten zien en voelen wat je waard bent en hoe je dit kunt gebruiken.