Spitfire on the road

12 juli 2023

Met een broodmes op schoot reed ik door Barcelona. De Triumph Spitfire MK3 cabrio uit 1967 was open en laag waardoor het een makkelijke prooi was voor de straatrovers. Zo vervolgde ik mijn vakantierit door de stoffige steden en dorpen.

Als bikkel doe je wel eens dingen waar je achteraf van denkt, oeps, dat was best wel riskant of onhandig. Zo ook de rit die ik met de Spitfire maakte naar en door Spanje. Vier lessen die ik hieruit leerde, deel ik hieronder graag met je.

Vier tips

  1. Rijd met de kap dicht. De vellen hingen aan mijn schouders en neus. In een open auto met de hele dag de zon op je bol ga je echt wel voelen. Insmeren helpt dan weinig;
  2. Zorg dat je spullen uit het zicht zijn, hoe klein de auto ook is. Zo houd je ongenode gasten buiten je voertuig en is een broodmes op schoot onnodig;
  3. Neem beperkt alcoholische dranken mee. Op de terugreis was de auto volgeladen met flessen frisdrank. Onder en achter de twee stoelen, los in de kofferbak en in tassen. Zelfs bij de voeten stond een tas. Dat is riskant voor het geval je wordt aangehouden door de douane of guardia. Er zat namelijk iets anders in dan frisdrank want wijn en likeur waren goedkoper dan in Nederland.

Tip 4

Last but zeker not least: Kies voor veiligheid en comfort. Zorg bijvoorbeeld voor een anti-roll bar in je cabrio. Dan ben je beter beschermd voor het geval je over de kop gaat of een aanrijding hebt. Voor mij was het Spartaans om een grote afstand af te leggen in zo’n kleine wagen. Een ruim en stevig voertuig met airco of climate control en overig modern comfort is dan heel fijn.

Wat was jouw ‘oeps’ ervaring met de auto op vakantie?

Laat het mij weten via de app op 06 – 54 66 19 34.

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Bekijk mijn aanbod: