Succes: Wat betekent dat voor jou?

29 juli 2021

Succes heeft voor ieder individu een andere betekenis. Het kan worden omschreven als persoonlijk, als relatief en als momentopname. De uitkomst van ieders succes hangt samen met de doelen die je voor jezelf stelt. Op deze manier ben je in staat om de eindstreep en het resultaat, genaamd persoonlijk succes, te bereiken. Want zo kom je elke dag een stapje dichterbij. Maar succes draait niet alleen om jezelf! Succesvol zijn betekent namelijk ook, dat je van waarde bent voor anderen. Wat betekent succes? En wat kunnen we de wereld bieden? 

 

Voor mij betekent succes dat ik kan delen vanuit mijn overvloed. Mijn overvloed delen in het grote geheel. In de podcast die ik samen met Lucinda Douglas heb opgenomen, vertel ik over mijn bijzondere reis in zelf-ontwikkeling: van harde en stoere vrouw naar een vrouw die haar lieve en kwetsbare kant durf te tonen en haar grenzen of kaders durft aan te geven. 

Vandaag de dag help ik individuen te gaan staan voor wie zij werkelijk zijn. Ik help mensen in te zien dat ze zichzelf mogen en kunnen zijn. Ik deel mijn overvloed als het ware met mensen die dat nodig hebben. Want dat is voor mij wat succesvol zijn betekent. 

Dat ik kan delen vanuit overvloed en mij succesvol voel, heeft te maken met de inzichten die ik gaandeweg heb opgedaan. 

Blijf dicht bij jezelf en luister naar je intuïtie

Verwijderd raken van jezelf. Dat is iets wat al vanaf mijn jeugd gebeurde. Ik was als kind slachtoffer van wat wij nu ´kindermishandeling´ noemen. Een vader die schopt en slaat. Vanuit daar heb ik mij leren verdedigen en betrad ik de wereld van vechtsport. Als ik vertelde hoe ik mij daadwerkelijk voelde of hoe ik iets zag, dan kreeg ik een klap of een schop. Ik probeerde dit zoveel mogelijk te vermijden en besloot ertegen te vechten. In mijn geval letterlijk en figuurlijk door de zwarte band in karate te behalen en wedstrijden te doen in vechtsport. Echter raakte ik steeds meer verwijderd van mijzelf. 

Toen ik werd uitgenodigd om als uitsmijter te werken in Rotterdam, besloot ik naar mijn intuïtie te luisteren en het niet te doen, want het voelde niet goed. Het vechten paste toch niet helemaal bij mij, ik deed het meer om mijzelf in mijn jeugd te beschermen. Zonder het echt door te hebben, koos ik toen al voor mijzelf. Ik besloot trouw te zijn aan dat onderbuikgevoel. 

Mijn gehele leven word ik al bestempeld als stronteigenwijs. Nu besef ik echter pas dat dit een onwijs groot compliment is. Ik volgde onbewust mijn eigen weg en luisterde naar mijn intuïtie. Deze kennis deel ik dan ook graag met anderen om succesvol te zijn. 

Kwetsbaarheid tonen

Vroeger waren mensen bang voor mij. Ik kon scherp reageren, door mijn zwarte band met karate had ik een bepaalde reputatie opgebouwd. Ik kon mensen letterlijk en figuurlijk knock-out slaan. In het begin vond ik dat wel stoer, echter vond ik dat later helemaal niet meer zo leuk. Op een gegeven moment kwam dat besefmoment, die bewustwording. Ik vroeg me af waarom mensen bang voor mij waren. Dit hoefde namelijk helemaal niet! Ik ben juist het tegenovergestelde. Ik heb een hele andere kant. Een kwetsbare kant. Juist door deze kant te laten zien, ook in de corporate wereld, hebben mensen een heel ander beeld van mij gekregen. Mensen gaan hierdoor heel anders met mij om en sindsdien krijg ik veel meer voor elkaar.

Vanuit deze ervaring en vanuit het principe om een sterke vrouw te zijn is het belangrijk om kwetsbaarheid te tonen. Veel vrouwen hebben een krokant laagje of een betonnen muur om zich heen. Echter weet ik dat er iets zachts en liefs van binnen zit en het is belangrijk om dit te laten zien. Ik help mensen hier graag mee. 

Ga niet over je grenzen heen, bescherm jezelf 

Ik zat vast in bepaalde patronen en vast aan bepaalde mensen. Echter ging ik constant over mijn grenzen heen. Een voorbeeld hiervan is de zevenjarige relatie waar ik vast in zat. Altijd voelde ik mij moe, ik had nergens meer zin in. Ik was niet meer mijzelf. Toen besefte ik dat het ten koste ging van mijzelf en dat ik dat niet wilde. Ik besloot te stoppen. Dan komt toch die hardere kant omhoog. Een stukje zelfbescherming. Nu is het klaar. Ik hoef niet knock-out te slaan, maar ik ga het wel zo aanpakken dat het ook echt afgelopen is. Zelfbescherming heet dat. Door niet overlopen of misbruikt te worden, op wat voor manier dan ook. Iets wat ik graag meegeef aan mijn publiek als spreker. 

Respect voor mijzelf

Vast zat ik, in een zakelijk conflict. Een partner waar niet mee te praten viel. Mijn respect en vertrouwen waren totaal verdwenen. Mijn kernwaarden, de waarden die voor mij het belangrijkst zijn in het leven, verdwenen langzaam. En ik liet het toe. Op een gegeven moment besefte ik: tot hier en niet verder. Het is zo belangrijk om respect voor jezelf onderdeel te maken van wie je bent. Dit is de basis van waaruit je bouw aan succesvol zijn. Respecteer je kernwaarden en zorg dat deze niet verloren gaan aan anderen.

Ik kwam tot besef dat er zoveel vrouwen zijn die constant maar bezig zijn om alle ballen hoog te houden. Ze willen er altijd op-en-top uitzien, ze willen alles goed doen en willen hun mannetje staan. Veel vrouwen spelen een rol. Het gaat vanzelf. Altijd de perfecte huisvrouw willen zijn, de leuke moeder of de lieve en aanwezige partner. Terwijl er vaak veel meer achter schuilt. Het is zo belangrijk om jezelf te zijn. Je wordt geboren en je wordt gevormd door opvoeding en de scholing die je krijgt. Het wordt er ingepompt om voor jezelf op te komen en om een rol aan te nemen die sociaal geaccepteerd is. Overlevingsmechanismen die worden aangeleerd. Ik weet hoe het is om daar te zijn en omdat ik de draak in mij verslagen heb, kan ik nu anderen helpen deze te verslaan. Lees over het verslaan van draken in mijn eerdere blog

Het verschil maken

Vanuit mijn ervaringsdeskundigheid wil ik het verschil maken. Als ik kan delen en mag delen in mijn eigen overvloed dan ben ik succesvol. Dat zijn niet alleen geld en materiele middelen, maar voornamelijk: aandacht, liefde, energie en mijn aanwezigheid. Als ik dat mag delen, of ik zie dat mensen dat interessant vinden of er geïnspireerd van raken, dan is dat voor mij succes. 

Langere tijd was ik een inkoopmanager voor organisaties. Een rol in een echte harde en zakelijke mannenwereld. Nu neem ik daar afstand van en ik ga me volledig richten op mijn carrière als spreker. Ik richt mij op andere vrouwen die willen ontdekken wie ze echt van binnen zijn. Wie ze zonder dat masker zijn. Om ze te leren hoe belangrijk je intuïtie is en er ook iets mee te doen. Zonder ratio te laten overheersen. Vrouwen motiveren om het lef en de moed te hebben om dingen aan te pakken en het gewoon te doen. Deze switch is voor mij een succesnummer. Dat ik zelf het lef heb om dat te doen, alhoewel ik het super spannend vind!

Inspireren

Mijn doel is dat ik vrouwen wil inspireren om weer zichzelf te zijn. De wijsheid, kennis en levenslessen die ik door mijn eigen ervaring heb opgedaan, geef ik met alle  liefde door. Als vrouwen leren om zichzelf te zijn en hun vrouwelijke kracht in te zetten dan kunnen we met elkaar vanuit dat oogpunt de wereld verbeteren. Hierbij heb ik het over het bundelen van vrouwelijke energie. Dat is iets wat zo sterk is dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren en veranderen in de wereld. Ik vind het geweldig om mijn steentje hieraan bij te dragen. 

Wat is succes voor jou? Vind jij het lastig om deze vraag te beantwoorden dan help ik jou daar graag bij. Bel mij op 06-54661934 en dan hebben wij het erover. 

Het lijkt me leuk om je te spreken!