vrouwen: een krokant laagje maar zacht van binnen

5 november 2020

Voor het online magazine Gewoon Lekker Galmen werd ik geïnterviewd door Jolanda Mulder. Hier lees je het interview met mij over vrouwelijke intuïtie, kwetsbaarheid en sensitiviteit en hoe je dit in je voordeel kunt laten werken. ‘Het hoeft niet per se van van hakke tak, hop tjop, sjoebie boebie bitchfight!’. 

Joanna interim manager, holistisch therapeut en reiki master. Haar interim klussen spelen zich vooral af in een mannenwereld. Op dit moment werkt ze nog bij defensie, voorheen werkte ze in de beton- en cement industrie. Graag wil ze de grote stap zetten haar interim-klussen los te laten om volop, all in, haar eigen onderneming vorm te gaan geven, ondanks de angst voor de financiële onzekerheid. Een onderneming waarin ze intuïtieve workshops gaat geven, gaat coachen en te boeken is als spreker over intuïtie, kwetsbaarheid, sensitiviteit. Ze wil de dames met een ‘krokant laagje’ graag laten zien dat je best kwetsbaar mag zijn. ‘Het hoeft niet per se van van hakke tak, hop tjop, sjoebie boebie bitchfight!’. Haar missie: Mensen humorvol inspireren zichzelf te zien en te zijn.

Balans vinden tussen mannelijke en vrouwelijke energie
Wat een contrast hè, zo op het eerste gezicht, die twee verschillende vakgebieden. En wat een mooie afspiegeling van de transformaties in haar levensverhaal: Haar voorheen voornamelijk rationeel, analytische mannelijke energie geraakt steeds meer in balans met haar spiritueel energetische, vrouwelijke energie. Ook in haar werk wil ze de link leggen tussen beide. Het is duidelijk wie ze is en wat ze wil. Joanna: ‘Ik ben een aards type: Wanneer ik iets wil ga ik ervoor, en ik heb enorm veel doorzettingsvermogen’.

Vroeger waren mensen bang voor haar directheid, haar toonzetting, haar confronterende benadering in de communicatie. In de loop der jaren is haar toonzetting veranderd. Ze luistert meer naar haar gevoel, naar haar intuïtie, om pas dán te bedenken wat ze wil zeggen of wil doen. Voorheen deed ze iets, dacht dan pas na over de gevolgen, en kreeg er vervolgens een rotgevoel van. Nu voelt ze, kiest ze, en vaart ze haar eigen koers. Ze kiest voor ruimte, vrijheid, positiviteit en laat zich niet langer negatief beïnvloeden door haar omgeving. Dat kost haar veel te veel energie. Zonde!

Vrouwelijkheid niet langer wegdrukken

Het heeft wel even geduurd, deze transformatie. Verschillende ingrijpende gebeurtenissen – een gebroken hart, een gebroken been, een auto-ongeluk – dwongen haar telkens weer stil te staan, te stoppen met waar ze mee bezig was, te bezinnen, te verdiepen, te verzachten. ‘Dat was niets voor mij, in eerste instantie. Ik had een enorme allergie voor zweverigheid. Dus toen iemand zei: ‘probeer eens NLP’, dacht ik ‘Nee!’. Maar ik deed het toch. Verschrikkelijk vond ik het eerst, maar het gaf me zoveel nieuwe inzichten’. Dus andere ervaringen volgden: Familieopstellingen, intuïtief ondernemen, reiki, en de opleiding tot holistisch therapeut hebben haar gevoeligheid aangewakkerd, wakker geschud, bloot gelegd. Nu wil ze die vrouwelijkheid niet langer wegdrukken.

‘Ik ben helderwetend. Dat wil ik 100 % uitstralen. Ik vind het nog best spannend hiervoor te gaan staan, in het schrijven van artikelen, of in het maken van mijn website, in de producten die ik ontwikkel. Maar in het dagelijkse leven doe ik dat gewoon. En mensen die er open voor staan komen vanzelf op mijn pad, ook bij defensie’.

Verbindend communiceren
Ze merkt nu hoe dit haar manier van communiceren en verbinden veranderd heeft. In de mannenwereld waar ze tot nu toe werkt leert ze, ook aan de mannen, haar / hun gevoeligheid in te zetten, om zo op een nette manier te communiceren. Met respect, en vertrouwen i.p.v. het doelgerichte, directe, eenrichtingsverkeer dat voor mannen zo gemakkelijk is.

‘Wel duidelijk hoor, die communicatie met mannen. Tussen vrouwen ervaar ik zo vaak het elkaar aftroeven, overschreeuwen, laten zien hoe sterk ze zijn, competitie, jaloezie en ander gedoe. Een ware bitchfight! Ik geloof dat dát nu ook verandert. Vrouwen willen ook steeds meer verbinden, samenwerken. Ik vind dat zelf fijner in kleinere groepen, dan op grote netwerkbijeenkomsten. De uitwisseling, het delen, en leren van elkaar is gewoon fijn. Maar dan wel met mensen om me heen die ook een balans kennen tussen hun mannelijke en vrouwelijke energie. Niet te zweverig, alsjeblieft! Voeten stevig op de grond!’.

Benieuwd naar jouw vrouwelijke kant?

Zou jij ook vanuit rust en zachtheid willen communiceren? Zou je graag in contact komen met jouw vrouwelijke kracht, in plaats van constant in de vechtstand te staan?
Boek dan een vrijblijvende intake, waarin ik je een aantal eerste tips kan geven.

Ik kom graag met jou in gesprek

Heb je een vraag of wil je graag contact opnemen? Ik help je graag om jouw doelen helder te krijgen. Momenteel bied ik gratis online een intake aan om meer helderheid te geven. Daarbij zet ik mijn intuïtieve coaching skills in. Gedurende een 30 minuten bespreken we hoe jij graag gelukkiger wilt worden en jouw vrouwelijke intuïtie wilt inzetten.