joanna bos

Wie ben ik

Mijn naam is Joanna Bos (1962) en ik spreek over lef en moed hebben om echt jezelf te durven zijn. Dat doe ik via onderwerpen als diversiteit, persoonlijk leiderschap, motivatie en inspiratie.

Ik heb al vele vrouwen in beweging gezet door ze op humoristische wijze te inspireren écht zichzelf te durven zijn en hun eigen ding te doen.

Ik maakte de shift van ‘altijd alleen mijn verstand gebruiken’ naar ‘intuïtief leven vanuit bewustzijn’.

Vanuit mijn jarenlange ervaring op gebied van inkoop- en contractmanagement voerde ik interim opdrachten uit die ik combineer met mijn intuïtieve vermogens. Als spreker motiveer ik vrouwen om vanuit authenticiteit, respect en vertrouwen met elkaar samen te werken. Het is makkelijker dan je denkt om het rationeel, analytische te combineren met intuïtie en bewustzijn.

Als kind was ik al gevoelig

Als kind was ik al gevoelig. Vanuit mijn intuïtie wéét ik bepaalde dingen gewoon.

Mijn jeugd was af en toe best lastig. Ik groeide op in Egmond-Binnen en Rhenen, samen met mijn zusje. Er was geen plaats in ons gezin voor mijn gevoeligheid. Mijn vader kon hier niet mee omgaan en reageerde zijn onzekerheid op mij af met slaag.

Om mijzelf te verdedigen moest het gevoelige meisje dat ik was, plaatsmaken voor een harde vechter. Letterlijk, want ik bleek behoorlijk goed te zijn in vechtsporten en behaalde een zwarte band in karate.

Jarenlang was ik werkzaam in een mannenwereld: de offshore, kunstmest, laarzen- en tapijttegelindustrie, de beton- en cementindustrie en uiteindelijk bij Defensie. Ik specialiseerde mij in inkoop- en contractmanagement bij grote organisaties.

Was ik echt gelukkig?

Vanaf 2011 heb ik een aantal heftige ervaringen gehad die mij veel over mijzelf hebben geleerd.

Het was een keerpunt in mijn leven waarin ik besefte dat ik ongelukkig werd van constant in de vechthouding staan en als manager alles maar vanuit mijn ratio te doen.

Daarom ging ik op zoek want ik wist dat er meer is tussen hemel en aarde en was het zat om aan de verwachtingen van anderen en die van mijzelf te voldoen.

Vrouwelijke kracht inzetten

In eerste instantie was ik wat huiverig toen ik mij inschreef voor een cursus NLP. Dat is veel te zweverig, dacht ik.

Dat bleek toch iets anders in elkaar te zitten en ik leerde uiteindelijk om mijn energie op een goede manier te gebruiken in lichaam, leven en bedrijf. Inmiddels ben ik Reiki master en holistisch therapeut. Na deze opleidingen voelde ik meer waardering voor mezelf, innerlijke rust en vrijheid. Wat gun ik dat andere vrouwen ook! We rennen vaak maar door en zitten onnodig vast in oude denkpatronen en beperkende overtuigingen.

De potentie van vrouwen

Sindsdien is het mijn missie om vrouwen te inspireren om écht zichzelf te zijn, alle maskers af te zetten en hun eigen ding te doen. Net zoals ik weer durfde te vertrouwen op mijn intuïtie, gun ik jou dat ook. De mentaliteit van de (zaken)wereld is nog veelal mannelijk en dat heeft ons veel gebracht. Maar als nog meer vrouwen leren om hun vrouwelijke kracht in te zetten, dan gaat er iets bijzonders gebeuren in de wereld. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen. Graag geef ik daarover al mijn wijsheid, kennis, levenslessen en ondernemerservaring met liefde aan jou door.

Zodat jij ook een comfortabel en gezond leven gaat leiden, waarin je doet wat je het liefste doet. Niet gedreven vanuit hoe jij denkt dat het hoort, of vanuit de angst of je het financieel wel gaat redden. Maar vanuit de liefde voor jezelf stappen durven zetten, ook al krijg je hiervoor weinig begrip en ondersteuning vanuit je omgeving. 

5 feiten over mij

1. Ooit had ik als bijnaam Power en Pitbull, vanwege mijn vasthoudendheid en mijn hobby´s karate, bodybuilding en powerliften

2. Naarmate ik ouder werd, kwam de mildheid en werd ik letterlijk zachter. Ik ging van cup AA naar B

3. Als meisje wilde ik voetballer worden, een tweede Johan Cruijf, maar moest naar ballet. Na de eerste les zei de juf dat ik beter kon gaan voetballen met die beentjes

4. Ik begon met Judo en stapte over naar Karate omdat niemand mij dan zomaar kon optillen om spartelend verderop neer te zetten

5. Als puber werd ik regelmatig als potentieel terrorist gezien en op vliegvelden uit de rij gehaald om mijn koffers te openen.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

  • Woman: Ik ben trots om een vrouw te zijn

    Lees meer
  • Publiciteit: Wat is de geheime succesformule?

    Lees meer
  • Diversiteit: ´Vrijheid om jezelf te mogen zijn´.

    Lees meer