joanna bos

Wie ben ik

Mijn naam is Joanna Bos (1962) en ik ben intuïtief coach voor powervrouwen die hun vrouwelijke kracht beter willen inzetten.

Ik heb al vele vrouwen in beweging gezet door ze op humoristische wijze te inspireren zichzelf te zien en te zijn en hun zachte, vrouwelijke kant meer te gebruiken.

Ik maakte de shift van ‘altijd alleen mijn verstand gebruiken’ naar ‘intuïtief leven vanuit mijn gevoel’.

Vanuit mijn jarenlange ervaring op gebied van inkoop- en contractmanagement voer ik interim opdrachten uit die ik combineer met mijn intuïtieve vermogens waaronder helderwetendheid. Als coach help ik vrouwen om vanuit authenticiteit, respect en vertrouwen met elkaar samen te werken. Het is makkelijker dan je denkt om het rationeel/analytische te combineren met gevoel en intuïtie.

Dat gun ik jou ook!

Als kind was ik al gevoelig

Als kind was ik al gevoelig. Nu weet ik dat ik helderwetend ben: vanwege mijn zeer hoog ontwikkelde intuïtie wéét ik bepaalde dingen gewoon.

Mijn jeugd was niet bepaald makkelijk. Ik groeide op in Egmond-Binnen en Rhenen, samen met mijn zusje. Er was geen plaats in mijn gezin voor mijn gevoeligheid. Mijn vader kon hier niet mee omgaan, en reageerde zijn onzekerheid af met geweld.

Om mijzelf te verdedigen moest het gevoelige meisje dat ik was plaatsmaken voor een harde vechter. Letterlijk, want ik bleek behoorlijk goed te zijn in vechtsporten en behaalde een zwarte band in karate.

Jarenlang was ik werkzaam in een mannenwereld: bij Defensie en in de tapijttegels en laarzenindustrie. Daarna specialiseerde ik mij in inkoop- en contractmanagement bij grote bedrijven.

Was ik echt gelukkig?

In 2011 heb ik een aantal heftige ervaringen gehad die mij veel over mijzelf hebben geleerd.

Het was een keerpunt in mijn leven. Waarin ik besefte dat ik niet gelukkig werd van constant in de vechthouding staan. En als manager alles maar vanuit mijn ratio doen.

Daarom ging ik op zoek. Want ik wist dat er meer is tussen hemel en aarde. En was het zat om de gevoelige en vrouwelijke kant in mijzelf te onderdrukken.

Vrouwelijke kracht inzetten

In de eerste instantie was ik wat huiverig toen ik mij inschreef voor een cursus NLP. Is dat niet veel te zweverig, dacht ik.

Maar al snel dacht ik het tegenovergestelde. En leerde ik om mijn energie en vrouwelijke kracht op een goede manier te laten stromen in mijn lichaam, leven en bedrijf. Inmiddels ben ik reiki master en holistisch therapeut. Na deze opleidingen voelde ik weer zelfliefde, innerlijke rust en vrijheid. En wat gun ik dat andere vrouwen ook! We rennen vaak maar door en zitten onnodig vast in oude denkpatronen en beperkende overtuigingen.

De potentie van powervrouwen

Sindsdien is het mijn missie om powervrouwen te inspireren om weer zichzelf te worden. Net zoals ik weer durfde te vertrouwen op mijn intuïtie, gun ik jou dat ook. De mentaliteit van de (zaken)wereld is nog veelal mannelijk, en dat heeft ons veel gebracht. Maar als nog meer vrouwen leren om hun vrouwelijke kracht in te zetten, dan gaat er iets bijzonders gebeuren in de wereld. En daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Graag geef ik daarover al mijn wijsheid, kennis, levenslessen en ondernemerservaring met liefde aan jou door.

Zodat jij ook een comfortabel en gezond leven gaat leiden, waarin je doet wat je het liefste doet. Niet gedreven vanuit hoe jij denkt dat het hoort, of vanuit de angst of je het financieel wel gaat redden. Maar vanuit de liefde voor jezelf stappen durven zetten, ook al krijg je hiervoor vanuit je omgeving niet meteen het begrip en de ondersteuning die je nodig hebt. 

Unluck your potential powervrouw!

Ik gun jou een rustig leven, waarin je doet wat je het liefste doet. En waarin je durft te  luisteren naar jouw gevoel, en je intuïtie. En niet bang bent voor de enorme vrouwelijke kracht die je in je hebt.

5 feitjes over mij

1. Ooit had ik als bijnaam Power en Pitbull, vanwege mijn hobby´s karate, bodybuilding en powerliften;

2. Mijn zachte vrouwelijke kant leerde ik tijdens de opleidingen NLP Practitioner, Reiki Master, Holistisch Therapeut en Allround Mediumschap – en werd daarna letterlijk zachter, en ging van cup AA naar B;

3. Ben best een beetje spiriwiri;

4. Je zou mij een aards type kunnen noemen: ik ben standvastig, stabiel en rustig;

5. Mijn honden en mijn vriendin zijn belangrijk voor mij.

edelsteenwinkel

Mijn opleidingen en ervaring

Jarenlang heb ik mijzelf via theorie en praktijk klaargestoomd om jou te kunnen helpen. Behalve coachingsmethodieken en gesprekstechnieken, zet ik mijn natuurlijke helderwetende gave in. Daarnaast kan ik jou ook verder helpen via klankschalenmassage, edelstenen en reiki.

Dit zijn mijn afgeronde opleidingen:

 • 2-jarige HBO beroepsopleiding Holistisch therapeut (ZoMa opleidingen)
 • Klankschalenmassage (ZoMa)
 • De magie van edelstenen.Theorie, behandeling energetisch veld en aura, A-Z met edelstenen, creëren helend veld met edelstenen (Zoma)
 • Bewustzijn en intuïtie, coachen vanuit je hart (Academie voor intuïtief coachen);
 • Kristalopleiding (Edelsteenwinkel Karbonkel in Zeist);
 • Opleiding tot reikimaster, registratienummer Reiki Master M07 385 (Nederlandse Vereniging van Reiki Masters);
 • Opleiding tot Practicioner Neuro Linguistisch Programmeren (Menz, Instituut voor communicatie en ontwikkeling).

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

 • Muziek is een prachtig middel middel om te ontspannen en om weer nieuwe ene...

  Lees meer
 • Ik heb geleerd dat ik mijn zachte en kwetsbare kant niet hoef te verstoppen...

  Lees meer
 • Pas door crisismomenten leerde ik om weer ruimte te geven aan mijn gevoelig...

  Lees meer

Ik kom graag met je in gesprek

Heb je een vraag of wil je graag contact opnemen? Ik help je graag om jouw doelen helder te krijgen. Momenteel bied ik gratis online een intake aan om meer helderheid te geven. Daarbij zet ik mijn intuïtieve coaching skills in. Gedurende een 30 minuten bespreken we hoe jij graag gelukkiger wilt worden en jouw vrouwelijke intuïtie wilt inzetten.