Als kind was ik al gevoelig

Anderen omschrijven mij als een Simplifier, Joybringer en Go-getter. Nu tenminste. Vroeger had ik andere bijnamen: Power en Pitbull.

Mijn jeugd speelde zich af in Egmond-Binnen en Rhenen, samen met mjin zusje en was best lastig. Er was geen plaats in ons gezin voor mijn gevoeligheid. Mijn vader kon hier niet mee omgaan en reageerde zijn onzekerheid op mij af met klappen en schoppen. Toen dacht ik nog dat ik mij moest leren verdedigen. Achteraf besef ik dat ik vooral zorgde mij goed te kunnen verstoppen.

Masker op, vechtjas aan

Om mijzelf te verdedigen, moest het gevoelige meisje dat ik was, plaatsmaken voor een harde vechter. Ik begon met Judo en stapte over naar Karate zodat niemand mij zomaar kon optillen of laten spartelen. Ik bleek goed genoeg maar vooral ook hard genoeg om mezelf naar de zwarte band (2e Dan) te trainen. Ik kwam in een topsportteam maar stapte er meteen weer uit toen de trainer eiste dat ik zou afvallen. I did it weer eens my way. Nog altijd sport ik een aantal dagen per week.

Inkopen en puin ruimen

Daarna was ik jarenlang werkzaam in een mannenwereld: de offshore, kunstmest, laarzen- en tapijttegelindustrie, de beton- en cementindustrie en uiteindelijk bij Defensie. Ik specialiseerde mij in inkoop- en contractmanagement bij grote organisaties en mocht als interimmer de rommel opruimen want hé, dat kon ik wel. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden en dáár geloof ik nog altijd in.

Tien jaar geleden ging ik coachen

Omdat ik de bikkels herkende die fair waren voor anderen maar keihard voor zichzelf. Gedreven vanuit angst of omdat je denkt dat het zo hoort. Of omdat je de andere opties niet meer ziet, of gewoon simpelweg ook gewend bent om dat masker op te houden.

Bij mij mag dat masker af. Wacht, ik geef het goede voorbeeld:

Mijn Enneagramtype is nummer 7. De optimist, visionair en levensgenieter. Dat klopt en daarom is afvallen voor topsport alleen een optie als het ook betaald wordt. Anders is het een hobby en daar hoort in mijn leven soms een lekker drankje bij.

Human Design bestempelt mij als Projector/Advisor en 2/4. Ik ben the lighthouse, gekoppeld aan de Safe Haven waar jij op adem kunt komen, je zeilen repareert om weer uit te varen.

Ik was een jongens-meisje en wilde op voetbal, maar moest op ballet. Het heeft even geduurd voordat ik inzag en toegaf van de vrouwenliefde te zijn. Mijn grote liefde zijn mijn honden, Franse Bulldoggen. Niet omver te krijgen, moeilijk boos te maken en oh wat een heerlijk eigenwijs karakter.

Voor wie lef heeft om stevige stappen te maken!

“Joanna Bos… voelen, denken, doen! Dat sprak mij aan. In het “bos” van coaching zocht ik naar hulp. Hulp om ideeën en plannen te kunnen ventileren, daarnaast ook klankborden. Het niveau van life coach voorbij, een coach die je daadwerkelijk op een autentieke manier in je kracht zet. Die vond ik in Joanna, een sparringpartner die er toe doet. Duidelijk, helder, eerlijk en snel met een flinke dosis humor!

Voor wie net als ik een flinke douw in de rug nodig heeft en het lef heeft stevige stappen te nemen zeker aan te bevelen!”

Sylvana de Backer – Leuwol, SylSoulFood, bewustwordingscoach in voeding

Joanna neemt je mee in haar verhaal

“Joanna is een aangename spreker om naar te luisteren. Zij neemt je mee in haar verhaal en houdt het verrassend. Een positieve, krachtige uitstraling en zij houdt de regie. Prima presentatie!”

Marieke van Deursen, schrijver en oprichter Angels & Magic

Meer weten?

Je mag een kennismaking met mij inplannen:

Maar bekijk dan eerst even hoe ik werk en wat de investering is: